اسيدهاي چرب امگا ۳ چربي بسيار مهمي هستند كه بايد از رژيم غذايي آنها را دريافت كنيم. با اين حال، اكثر مردم واقعا نمي دانند كه امگا ۳ چيست. اين مقاله توضيح مي دهد اسيدهاي چرب امگا ۳، چگونه كار مي كنند و چطور آن را به صورت اصولي مصرف كنيم. همچنين بهترين مارك و غذاهاي سرشار از امگا ۳ را به شما معرفي مي كنيم.
امگا ۳ چيست؟
- امگا ۳ همان اسيد چرب امگا ۳ بصورت خلاصه است
- خانواده اي از اسيد هاي چرب ضروري است كه نقش مهمي در بدن انسان ايفا مي كنند
- بدن ما نمي تواند آنها را به تنهايي توليد كند، بنابراين بايد آنها را از رژيم غذايي دريافت كنيم
- اسيدهاي چرب امگا ۳، چربي غير اشباع هستند، يعني در ساختار شيميايي خود چندين پيوند دارند
- غذاهاي رايجي كه حاوي مقادير زيادي اسيدهاي چرب امگا ۳ هستند، عبارتند از ماهي هاي چرب، روغن ماهي، دانه هاي كتان، دانه هاي چيا، روغن دانه كتان و گردو
- براي افرادي كه اكثرا اين غذاها را نمي خورند، اغلب مكمل هاي امگا ۳ (مانند روغن ماهي) توصيه مي شود
- اسيدهاي چرب امگا ۳ براي عملكرد مطلوب بدن انسان مورد نياز هستند و مزاياي زيادي دارند
انواع اسيدهاي امگا ۳
۱-ALA اسيد آلفا لينولنيك: ALA در دانه هاي كتان، روغن كتان، روغن كلزا، دانه هاي چيا، گردو، دانه هاي كنسرو شده و سويا يافت مي شود. (عمدتا در گياهان وجود دارد)
۲- DHA اسيد داكوساهگزنويك: مهمترين اسيد چرب امگا ۳ در بدن انسان است. يكي از اجزاي اصلي ساختار مغز، شبكيه چشم و بخش هاي مهم بدن است. مانند EPA، بيشتر در محصولات حيواني مثل ماهي چرب و روغن ماهي يافت مي شود. گوشت، تخم مرغ و همچنين محصولات لبني حيوانات گياه خوار داراي مقدار قابل توجهي از اين اسيد هستند. گياهخواران اغلب كمبود DHA دارند و بايد مكمل هاي حاوي DHA مصرف كنند. (عمدتا در غذاهاي حيواني وجود دارد)
ادامه مطلب لينك زير:
امگا 3 چيست؟ غذاهاي سرشار، بهترين مارك و قيمت مكمل آن در ايران